söndag 23 november 2014

Bakslag och kreativ tomgång

Under slutet av veckan åkte jag på ett smärre bakslag. Av de 15 karikatyrmålningar jag har gjort på uppdrag av en stor idrottsförening blev 12 godkända, och tre behövde således göras om från scratch. Således fick mitt gestaltande, som jag äntligen hade kommit igång på allvar med, återigen stå tillbaka för annat "kreativt" arbete. Jag använder citationstecken just för att det hela känns långt ifrån kreativt, eftersom det bara bygger på att jag går tillbaka till ruta ett och "gör om, gör rätt". Det känns ungefär som när ja, i min egen skolgång, misslyckades med att uppnå ett betyg eller mål som jag strävade efter, och sedan bara fick höra att jag hade gjort FEL! Ett bristfokus antogs alltså, utan att läraren i fråga försökte förstå hur jag hade tänkt eller över huvud taget motiverade VAD som mer exakt var fel och VARFÖR. Den som vidare intresserar sig för begrepper bristfokus kan med fördel läsa igenom detta examensarbete av Lilienberg Cohn & Sundberg (2007):
http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:198944/FULLTEXT01.pdf

Jaja, nu anar säkert läsaren av denna textmassa en viss frustration från min sida, vilket är en korrekt iakttagelse. Jag vill fortsätta att utveckla och -forska min gestaltning, men hålls tillbaka av utomstående faktorer. Tills i dag. Under denna söndag har jag så slutligen (förhoppningsvis) färdigställt de återstående målningarna som jag har tvingats att pressa ur mig under perioden torsdag-söndag, och nu hakar jag på procesståget igen. Jag lovar.
Just nu sitter jag och kikar på de bloggar vars skribenter jag nu på måndag ska opponera på, och jag letar referenser att komma med. Vi ses!

1 kommentar:

  1. Ref till Oscar:
    http://dspace.mah.se/bitstream/handle/2043/3438/serietecknandeiundervisningen.pdf?sequence=1
    http://serieriundervisningen.se/forskning/
    http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:216501/FULLTEXT01.pdf
    https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=13&cad=rja&uact=8&ved=0CF0QFjAM&url=https%3A%2F%2Fjyx.jyu.fi%2Fdspace%2Fbitstream%2Fhandle%2F123456789%2F11329%2Fnavari_rautanen.pdf%3Fsequence%3D1&ei=n9tyVJrKBYHyPPnTgfgM&usg=AFQjCNH3XCSLJVYzsM_UdqvegnZQUAD5Cg&sig2=3Mk5KrcIuhqzgVpsIKhoxg

    SvaraRadera